Dag 05 – Vad är kärlek?

Julia Skott och Tjock och glad sa det så himla bra så jag länkar (1) (2) helt enkelt.

För mig just nu är kärlek att sms:a en kompis från förr som jag inte har haft kontakt med på över ett år, fråga om vi kan träffas när jag kommer till hemstaden på snabbvisit och få ett ”ja” tillbaka. Att få fika tillsammans med henne och andra kompisar från förr utan att det är konstigt och ska behöva förklaras. Att inte kunna presentera henne som ”kompis från högstadiet” för vi går ännu längre tillbaka än så: 21 år när man är 24 är lång tid.

Kärlek för mig är att sitta med mina kollektivvänner, dricka te tills det sprutar ur öronen och inse att vi lyckats hålla ihop ändå, trots enorma avstånd. Att när vi lyckas enas om en helg att träffas faktiskt gör det för det är så himla viktigt att ses allihop. Det här är människor jag aldrig skulle ha valt att umgås med på egen hand men ett påtvingat sammanboende kan föra något gott med sig tydligen.

Kärlek är att bara få fika ihop med en kompis som det annars är svårt att få ihop sitt schema med. Det behöver inte vara en lång fika, men bara den blir av.

Kärlek är att ringa mina föräldrar och prata med dem.

Kärlek är att få hjälp med att ta av skorna när jag kommer hem för att jag är för otymplig att göra det själv när jag är trött efter en arbetsdag och dessutom – det slår aldrig fel – akut kissnödig.

Kärlek är att känna Lilla Fluffego sparka. I början var det mest buffar, sedan blev det sparkar och nu är det jättetydliga sparkar som både syns och känns på utsidan. Ibland känns det på två olika ställen i magen samtidigt och då tror jag att hen fäktas med både armar och ben. Igår när vi var på körkonsert kändes det även som en liten fot eller en liten hand drogs på insidan av magen, som en liten smekning. <3

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.