Love is on the wall

Det är mycket kärlek på min Facebookvägg just nu; två kompisar från Borås gifte sig igår och två kompisar från Kista förlovade sig samtidigt, så vitt jag vet utan anledning av varandra. (Däremot tror jag båda har ”vi-blev-ihop-dag” den 25 september och att det därför sammanföll. Är det inte lite intressant att det för båda paren har tagit ungefär en månad från att de först träffades under introduktionen innan de blev officiella…? Det måste finnas fler med årsdag ungefär nu av samma anledning).

Hur som helst: på Facebook kan man även ange datum för sin årsdag. De nygifta paret har hela tiden haft sitt ihopdatum på sina respektive sidor och min gissning är att man då vill visa hur länge man har varit tillsammans (rätta mig gärna, Lindgrens). En kompis till sambon däremot uppgraderade sitt förlovningsdatum till sitt bröllopsdatum i samband med vigseln och efter diskussioner med folk då, i februari, så sa verkade det vara det korrekta i en engelskspråkig/-kulturell kontext: man skriver alltså ut det senaste och ”viktigaste” datumet som årsdag. Syrran har också sitt bröllopsdatum angett.

Nu när frågan aktualiserades blev jag tvungen att wikipedia:a lite: I flertalet länder kan man få gratulationer från kungahuset eller sitt lands generalguvernör när man har varit gift väldigt länge, minst 50 år. Coolt. Mest att ha varit gift så länge förstås för jag tror ärligt inte att drottningen skriver under brevet själv.

/en utan bröllopsdag men väl med två årsdagar som firas för alla anledningar till restaurangbesök är bra anledningar!

5 kommentarer

    1. Det undrar jag också! I gengäld kan jag känna att ”vad tusan, jag har hela livet på mig”. :)

  1. Vänta inte för länge bara. ;) Det blir så jobbigt med rullstolar, rollatorer och hörapparater sen…

  2. Ha ha jag har ärligt talat inte tänkt på det där med datumet på facebook faktiskt =) Hänger nog ihop med att det var en sån himla otydlig gräns för när vi egentligen blev ihop, så när vi väl bestämde (i efterhand liksom) vilket datum det var så har vi kört stenhårt på det sen =P

    Vilken kul tanke förresten! Jag blir uppriktigt nyfiken nu på hur många det är som träffats via studier som har ungefärligt årsdatum kring slutet av september =D Säkert en hel del!

Kommentarer är stängda.