Återupptäckt kärlek

IMG_0541

I juni gick jag på en yogaworkshop där vi fick med oss några kundaliniyogapass som vi kunde köra på egen hand hemma. Jag hade ju gått en yogakurs under våren och den här workshopen gav mig återigen en längtan efter yoga.

IMG_0581
Ryggvridning

Så det har jag gjort i sommar: yogat. Jag har återigen rädat biblioteket på böcker i ämnet, jag har gjort anteckningar i BuJon men framför allt har jag varit på mattan.

IMG_0541
Skön bakåtsträckning som jag glömt namnet på.

Det är en frid att stå där, gör olika asanas som mjukar upp och stretchar kroppen, som får mig att utmana mig i positioner som jag tycker är läskiga, exempelvis skulderstående. Den tycker jag är svår och läskig för det känns som att jag ska tippa över, men det går bättre och bättre. Det är skönt att bara ligga på mattan och andas. Eller andas var som helst i vardagen.

Jag är glad att jag hittade tillbaka till yogan och jag hoppas jag kan fortsätta göra det mer regelbundet nu när vardagen drar igång igen.

Femåringen fotade mig i halvbrygga.

Galen Leather

Nä, jag behövde väl inte den här, men jag ”villhövde” den som i att jag knappt kunde tänka på annat ett tag. När jag fick en rabattkod av Galen Leather som gjorde den lite billigare slog jag till.

Åh, den är så fin och bra, tycker jag. Den är i A5 så just nu tar den hand om min dagbok. När dagboken är fullskriven har jag lite andra planer för omslaget.

Uppslagen tillsammans med en Leuchtturm A5
Uppslagen tillsammans med en Leuchtturm A5
Uppifrån med en Leuchtturm A5 i
Uppifrån med en Leuchtturm A5 i
Omslag i A5 från Galen Leather
Omslag i A5 från Galen Leather
Men HUR SNYGG är den inte?!

Uppdatering i augusti

Oj, så gick det en hel månad sen ett inlägg.

Idag är sista dagen på min två månader långa ledighet. Imorgon går jag till jobbet igen – det ska bli både härligt och tråkigt. Tråkigt att behöva lämna familjen och inte kunna vara upp till sent för att se på ”Person of interest” längre, men härligt att träffa kollegor, förbereda inför ett nytt läsår och förhoppningsvis kunna dra igång med lite nya projekt.

IMG_0478
Bad i Vänern.

Vi har haft en härlig sommar med besök på Järnvägsmuseet i Gävle med tillhörande hotellnatt, en vecka hos min mamma med bad, grillning och besök av min mormor och lillebror, några dagar hos släkt i Dalarna, 40-årsfest i Västerås med hotellnatt även där, besök i Falu koppargruva, bad på hemmaplan, flera födelsedags- och namnsdagskalas med släkten, simskola, hårklippning, heldag med Lennakatten i Uppsala, lekland i Huddinge, lekplatsbesök i Uppsala och i vårt närområde, jag har träffat kompisar på egen hand, vi har plockat en massa bär i Dalarna och blåbär i skogen här hemma och vi har varit i trädgården. Sån underbar sommar.

IMG_1616
Blåbärsskogen.

Det tråkigaste var när jag tog beslutet om att vår katt Sid skulle få somna in. Jag tyckte inte att konstanta smärtor som skulle behöva medicineras resten av livet var en bra idé, så han fick komma till katthimlen istället. Jag saknar honom varje dag, främst på kvällarna när han inte ligger i trappan eller i soffan. Han blev nästan 12 år gammal. Min älskade, fina vän.

IMG_1288
Falu koppargruva.

Brev till en 17-månadersperson

I blåbärsskogen.

Till mitt barn på sjuttonmånadersdagen!

Ibland kryper du tätt intill mig, sänker rösten och viskar något i mitt öra. Att du inte pratar som vi gör inget, du viskar fantastiska saker till mig, mitt lilla hjärta.

Du leker tomteleken med ditt syskon: du håller i hans tröja och så går ni runt, runt här hemma, gärna nynnandes ”Bjällerklang” ihop.

När jag yogar så är det som att bjuda in er barn till mattan och det känns roligt att ni vill vara med. Varenda gång jag gör nedåtgående hunden lägger ni er under mig, kryper som i en tunnel eller gör er egen variant av att vara upp och ner. Det är så roligt att se!

Du är bestämd med vad du vill och pekar på det du vill ha. Eller så drar du din stol dit du vill så du kommer åt. Du kan öppna kylskåpet nu.

Du tycker om att vara i skogen men ibland är det svårt att gå på underlaget. Då är det perfekt att bli buren i sele på någons rygg. Du älskar blåbär och ditt syskon plockar gärna och matar dig med det. Du kan sitta i blåbärsriset och bären kommer till dig.

Du är avvaktande inför nya människor och tycker inte om när de tittar direkt på dig, men du har inga problem med att titta obehagligt länge på andra.

När jag kommer hem efter en hel dag borta från dig sladdar du ut från köket och ut i hallen för att möta mig. Så gulligt!

Du är inte så förtjust i frukost.

Allt ditt syskon har vill du ha.

Du älskar att prata med mormor via FaceTime, du kommer springande när du hör melodin och skiner alltid upp. Sen vill du visa mormor allting. Om vi pratar i telefonen så tar du den och går runt med och visar mormor fina saker.

Du kastar slängkyssar, pussar och blåser på mig och andra.

Nu kan du klättra upp i sängen själv – den sista utposten som du behövde hjälp med. Nu finns det ingen hejd på dina äventyr.

Tillsammans med dig blir jag påmind om hur roliga snart 1,5-åringar är. Ni är så roliga! Du är så rolig! Du är så glad, skojig att vara med, du utmanar mig i min roll som förälder och människa. Det är så fantastiskt att få vara en del i ditt liv – och du är en del i mitt – och vi följer och lär varandra saker. Jag lär dig saker och du lär mig saker.

Jag älskar dig, nu och för alltid!

Puss och kram,
din mamma

Uppdatering dagboken

IMG_0036

Uppdatering av hur min dagbok ser ut. Jag har just nu cirka femtio sidor kvar innan den är slut. Den har räckt förvånansvärt länge!

Lagom spännande uppslag ur dagboken. :P
Lagom spännande uppslag ur dagboken. :P

Leuchtturm1917 har innehållsförteckningar i sina anteckningsböcker och medan den nästan är full i min BuJo så är den ganska tom här i dagboken: jag samlar dem månadsvis.

Innehållsförteckning
Innehållsförteckning

Jag skriver just nu ungefär varannan dag, allt från en sida till fler sidor. Det är jätteskönt att skriva. Det går för det mesta av sig själv. Gnäll, glädje, tankar, oro, irritation, uppdateringar om saker jag skrivit förut, sammanfattningar av vad vi har gjort skriver jag ner. Här känner jag att det är skönt att inte vara begränsad till en sida per dag. Jag skriver när jag vill och hur mycket jag vill.

När jag var yngre förstod jag till exempel inte min mamma som hade slängt sina gamla dagböcker (!), men nu gör jag det. Den här dagboken är inte tänkt att någon annan än jag själv ska läsa. Jag skriver saker som jag vet vad jag menar med, men som säkert kan missuppfattas om någon annan skulle läsa dem, exempelvis när jag tillfälligtvis är arg på min partner. Och nej, jag menar inte att folk är dumma i huvudet men det är skönt att få skriva det ibland, få det ur systemet. Så det gör jag i min dagbok. Jag måste verkligen skriva instruktion någonstans om att de ska slängas eller brännas olästa. Det känns viktigt.

Det känns också roligt att ha kommit igång och börjat skriva dagbok såpass frekvent som jag ändå gör nu! Jag skriver både när jag mår bra och när jag mår sämre, till skillnad från förra året när det bara var när jag mådde dåligt. Så hurra för 2016, att skriva dagbok och må bra!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial